Emotioneel evenwicht

Een behandelmethode om snel acute stress op te lossen. Alle organen worden hierbij geactiveerd. Het is een prettige techniek die ook thuis ingezet kan worden.

 

EE & EFT

therapie

EE staat voor Emotioneel Evenwicht. Het is een behandelmethode om snel acute stress op te lossen. Deze methode wordt toegepast bij angsten, fobieën, pijnklachten maar ook om van verslavingen af te komen. Met EE werken we met acupunctuurpunten op het lichaam overigens zonder gebruik te maken van naalden.

Door middel van een simpele spiertest of met behulp van de biotensor, wordt getest op welk orgaan een blokkade zit. Door desbetreffende punten te masseren in combinatie met een affirmatie en een specifieke ademhaling kan de energie weer vrij stromen en zal de stress, pijn of angst verminderen of zelfs verdwijnen.

EFT is de afkorting voor Emotional Freedom Techniques, wat in het Nederlands de techniek van de emotionele vrijheid betekent.

Deze methode werd in de jaren 90 van de vorige eeuw door de Amerikaan Gary Craig ontwikkeld.

EFT is een behandelingstechniek waarin cognitieve therapie gecombineerd wordt met acupressuur. Als er een emotie onverwerkt blijft, dan ontstaat er een storing in de balans van je energiesysteem in je lichaam. Door de emotie te behandelen, wordt de vervelende/negatieve emotie losgekoppeld van herinneringen en gebeurtenissen. De negatieve lading gaat weg, waardoor je energiesysteem terug in balans kan komen.
Er worden geen naalden gebruikt maar je gebruikt je vingertoppen om op de knooppunten van de meridianen te kloppen. 

Voor kinderen is EFT een hele zachte, vriendelijke manier. Ook fijn: vaak hebben ze zelf snel door hoe ze zichzelf kunnen helpen; door zelf de punten te masseren worden opkomende vervelende gevoelens snel in balans gebracht. Zo groeit hun zelfvertrouwen (ze kunnen het immers zelf oplossen) en zijn rustiger en zelfverzekerder.

EFT wordt vaak vergeleken met EMDR. EMDR werkt voornamelijk op het brein, EFT op het hele lichaam. Het is een snelle manier om “problemen” op te lossen. Door EE & EFT gecombineerd te gebruiken tijdens een NEI sessie worden aanwezige blokkades en negatieve gevoelens opgelost.

Met EFT worden álle organen geactiveerd. Het is een prettige techniek die je zelf ook kunt toepassen, zodat je zelf thuis je emoties kunt verwerken.