Gevoelens

die steeds terugkomen zijn gevoelens die nooit echt zijn weg geweest

 

Nei

Neuro Emotionele Integratie Therapie

NEI… iets voor mij?

Door gebruik te maken van NEI ontdek je wie je echt bent.
NEI maakt het onbewuste bewust. NEI therapie is helpend voor diverse klachten, ze allemaal noemen zou een enorme lijst worden. Een paar herkenbare klachten waar je NEI therapie voor kunt inzetten:  boosheid, (faal)angst, vermoeidheid, verdriet, hoofdpijn, moeite met in slaap komen, verwerken van vervelende gebeurtenissen, maar ook voor diverse fysieke klachten. 

De oorzaak van onverwerkte gebeurtenissen, emotionele problemen en lichamelijke klachten wordt opgespoord. Door gebruik te maken van de biotensor komt de oorspronkelijke situatie waarin je het gevoel voor het allereerst gevoeld (maar niet verwerkt) hebt naar voren. Dit is de oorzaak van het gedrag, het gevoel of de lichamelijke klacht die in het NU ervaren wordt. Daardoor ruim je niet alleen de last van NU op, maar pak je het tot in de kern aan.

Bijna altijd hangt een (lichamelijke) klacht samen met niet-verwerkte emoties. Emoties zijn een directe oorzaak van het niet goed functioneren van de energiestroom. Door het leven heen worden nieuwe ervaringen aan de oude, onverwerkte ervaring gekoppeld. Dit kun je zien als een soort levensringen waarop verschillende klachten ervaren worden.

Een voordeel van NEI is dat er niet eindeloos over problemen gesproken hoeft te worden.
NEI therapie is een hele zachte, moeiteloze therapievorm.

Vaak is er snel resultaat merkbaar na een NEI behandeling. De kern van het probleem wordt aangepakt waardoor de klachten verdwijnen. Soms is er een proces nodig waarin stap voor stap oude patronen doorbroken worden door telkens een laagje dieper te gaan.

Ook fijn van NEI therapie… jij bepaalt zelf je proces. Als therapeut speur ik met jou naar de oorzaak van de klacht en bekijk wat je kunt doen om klachtenvrij te zijn, maar jij bepaalt zelf wat je ermee wil doen. Dat past voor mij volledig bij mijn missie  – mogen zijn wie jij bent –

Je hebt alles in je, je kiest zelf je moment.

Lees hier meer over NEI Therapie

Neuro Emotionele Integratie, afgekort NEI, is ontwikkeld door de arts Roy Martina. In de huidige vorm bestaat het ongeveer 20 jaar in Nederland. Het is ontstaan uit de reguliere psychotherapie, in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt NEI gebruik van meridiaan banen en wordt er gewerkt met de energie van de lichaamscommunicatie en de daarin opgeslagen emotie.

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties waardoor er sprake kan zijn van incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Zo ontstaat er een disbalans in wat je voelt en wat je doet, wat er toe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren. Je herkent vast wel dat je je voorneemt niet meer te snoepen, je voelt in iedere vezel van je lichaam dat je gezonder wil eten… toch pak je een snoepje. Niet door de verslaving aan suiker, maar… waarom eigenlijk… “gewoonte” zeggen we dan vaak. Gewoontes hebben vaak een koppeling met niet eerder verwerkte emoties.

Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan welke weer resulteren in stress welke uiteindelijk via de geest zijn invloed heeft op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen. Dat uit zich bijvoorbeeld in:

Ongewenst Gedrag:
Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wilt stoppen met roken maar het lukt je niet, je wilt zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.

Ongewenst Gevoel:
Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot: leer – en concentratie-problemen, stress of slapeloosheid.

Fysieke Klachten:
Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

Neuro Emotionele Integratie is een methode om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier op te lossen. Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig en ook is het niet nodig opnieuw door het geleden trauma heen te gaan. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI- therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkades of problemen een mooie werkvorm.

nei therapie

in jouw leven

Soms krijg je in je leven te maken met specifieke situaties. NEI therapie kan deze situaties ondersteunen.

zwanger

worden

Als je het verlangen gevoeld hebt en (samen) besloten hebt je open te stellen voor een zwangerschap, kan het zijn dat het tempo waarin je zwanger wordt niet loopt met zoals jij dat graag zou willen.

zwangerschap

en bevalling

Tijdens de zwangerschap gebeurt er fysiek en emotioneel ontzettend veel bij zowel moeder, vader als bij het ongeboren kindje (of misschien wel kindjes als je in verwachting bent van een meerling).

Allergieën

en meer

In de oorsprong betekent allergie “veranderende reactiviteit”:
Allos betekent ander. Ergon betekent werking in het Grieks. Andere werking, oftewel veranderende reactiviteit.

vaccinaties

en meer

Een gezond kind met een gezond lichaam, een gezond mens met een gezond lichaam… zou het niet vanzelfsprekend zijn dat door het zelfhelend vermogen de gezondheid op een natuurlijke manier behouden kan worden?

wat is nei

dan precies

NEI is een methode

 • Die vrij van oordeel is.
 • Die het mogelijk maakt op integere wijze te communiceren met je onderbewuste.
 • Die blokkades opspoort en ze integreert.
 • Die balans herstelt in het lichaam.
 • Die balans herstelt in de geest.
 • Die pijnvrij is.
 • Die snel en effectief is.
 • Die zeer snel tot de kern komt.
 • Die modern is en past bij de huidige ontwikkelingen binnen de wetenschap en gezondheidszorg.
 • Die geschikt is voor groot en klein, oud en jong.
 • Die energie geeft.
 • Die nieuwe mogelijkheden biedt.
 • Die uitgaat van mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden.
 • Die alleen uitgevoerd mag worden door erkende en gemotiveerde therapeuten, die zelf allemaal de methode van binnen en buiten kennen.
 • Die samengaat met andere methoden.
 • Die bewustwording brengt.
 • Die je laat leven in plaats van overleven.