Allergieën

en meer

 In de oorsprong betekent allergie “veranderende reactiviteit”:
Allos betekent ander. Ergon betekent werking in het Grieks. Andere werking, oftewel veranderende reactiviteit.

Allergieën lijken steeds vaker voor te komen. Veranderende voeding, leefstijl, leefomgeving… het kan er allemaal mee te maken hebben.

In het leven van alledag kun je voor veel stoffen allergisch of intolerant zijn. Pollen, merk, suiker, kleurstoffen, nikkel, wasmiddel, snoep, chemische stoffen, huisdieren enz.

Er zijn vijf primaire allergenen. Deze allergenen vormen de oorzaak van welke andere allergie-intolerantie dan ook. Deze primaire allergenen zijn:

·     Koemelk
·     Tarwe
·     Schimmels
·     Soja
·     Suiker

Mocht je een allergie hebben voor huisstofmijt, of huisdieren, dan is het zo dat deze allergie secundair is aan ‘een van bovenstaande primaire allergenen (denk aan de schimmel).

wat kan nei-therapie

hierin betekenen

Zoals altijd starten we met te onderzoeken wat je gewenste situatie is (ik wil een gezond en fit lichaam bijvoorbeeld) en wat je daarin belemmert. Als we uitkomen op allergieën, dan onderzoeken we of het om een allergie of intolerantie gaat en onderzoeken we wat jij, jouw lichaam nodig heeft om fit en gezond te kunnen zijn (bij dit voorbeeld).

NEI-therapie brengt, altijd iets in beweging. Dat wat het goede dient voor jou en wat op dit moment prioriteit is voor je. Soms is dat in 1 consult, soms zijn daar meerdere consulten voor nodig. Jij bepaalt zelf waar jij prioriteit aan wil geven.

Het kan zijn dat de blokkade moeiteloos verdwijnt. Het kan ook zijn dat je na een consult juist meer last hebt, het gevolg van een soort domino-effect. Doordat het ene aangeraakt is en in beweging komt neemt het nog meer mee in de beweging. Meestal vermindert dit na een aantal dagen.