nei therapie &

vaccinaties

Vanuit holistisch perspectief bekeken

Hoe je “ziektes” ziet is bepalend hoe je met ziekte en genezing omgaan. Misschien ben je opgegroeid met het idee dat ziekte een last is, iets waar je zo snel mogelijk vanaf moet komen, iets waar je het gevecht mee aangaat en wat je moet verslaan.
Dat beeld komt vaak voor in deze maatschappij.

Door ervaringen in mijn leven en zeker ook door gedane studies is mijn perspectief op ziek zijn verandert naar “wat wil mijn lichaam me vertellen” en probeer ik te ontrafelen wat de boodschap is.
Op die manier wordt ziek zijn een soort van laatste schreeuw van je lijf om de aandacht te vragen voor datgene wat geblokkeerd wordt in jou zelf, datgene wat je aandacht vraagt.

Vaccinaties

Een gezond kind met een gezond lichaam, een gezond mens met een gezond lichaam… zou het niet vanzelfsprekend zijn dat door het zelfhelend vermogen de gezondheid op een natuurlijke manier behouden kan worden?

Desondanks is het haast een natuurlijke reactie om te proberen te voorkomen dat je ziek wordt. In Nederland is daar het vaccinatieprogramma een voorbeeld van. Kinderen worden eigenlijk vanzelfsprekend ingeënt tegen ziektes.

Als ouder van een kind voelt het vaak onnatuurlijk om niet “alles te doen wat je kunt” om te voorkomen dat je kind ziek wordt. Daarbij wordt vanuit de maatschappij een beroep gedaan op je verantwoordelijkheid; immers als je ervoor kiest om niet te vaccineren, loopt je kind of een ander kind meer risico. Zodra er een nieuw virus in aantocht is willen we zo snel mogelijk een remedie. Maar is dat wel veilig voor je kind? Wat is het effect van een vaccin op het lichaam van een baby? En wat zijn de emotionele en fysieke gevolgen?

Er zijn behoorlijke aanwijzingen dat inentingen forse bijwerkingen kunnen hebben. Bronchitis, oververmoeidheid, allergieën. Na een inenting hebben veel kinderen wat last van bijwerkingen. Maar ook op latere leeftijd kunnen vaccinaties negatieve bijwerkingen veroorzaken, zo ook bij volwassenen.

Nu ben ik geen actief voor- of tegenstander van het een of het andere. Ik vind het vooral belangrijk dat ieder datgene doet wat goed voelt en ervoor kan kiezen om iets anders te besluiten.

NEI

therapie

NEI-therapie kan uittesten wat er nodig is om het immuunsysteem optimaal te houden en te ondersteunen. Het kan zijn dat er vaccinatieschade is ontstaan. Door middel van NEI-therapie kan onderzocht worden wat er nodig is om het lichaam te laten herstellen.

Mocht uit een consult naar voren komen dat er vaccinatieschade ontstaan is en dat hetgeen is wat klachten veroorzaakt, dan kan uitgemeten worden wat bijdraagt aan herstel. Dit kan van alles zijn- ook ontstoring van de vaccinaties. Dit blijft natuurlijk een keuze die jij zelf dient te maken.

Mocht het je keuze zijn om een of meerdere vaccinaties te ontstoren dan wordt er met ontstoringskorrels gewerkt, specifiek voor jou uitgemeten in welke hoeveelheid, hoe deze toegediend kunnen worden en welke dosering er nodig is.